Periytyvyysneuvonta

Kymenlaakson Syöpäyhdistyksen sairaanhoitajat käynnistävät myös syöpäsairauksien periytymisselvityksiä. Periytyvyyskartoituksia tehdään sekä Kotkassa että Kouvolassa.

Jos syövän perinnöllisyys askarruttaa

Hoitajaan voi ottaa yhteyttä henkilö, jolla on useita syöpään sairastuneita  sukulaisia. Perinnöllisyysneuvonnan tarkoituksena on selvittää, onko henkilöllä perinnöllinen syöpäalttius eli tavallista suurempi riski sairastua syöpään. Nykyarvioiden mukaan perinnöllinen alttius liittyy vain pieneen osaan eli noin kymmeneen prosenttiin tavallisista syövistä.

• Ota yhteyttä syöpäyhdistykseen ja varaa aika periytyvyysneuvontaan.
  • Neuvonta on tarkoitettu kaikille, syöpäyhdistyksen jäsenyyttä ei vaadita.
  • Neuvonta on Kymenlaakson Syöpäyhdistyksessä maksutonta.
  • sukupuukartat  lähetetään  tulkittavaksi  Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) periytyvyysklinikan lääkärille.
  • Mahdollisesta lääkärinkäynnistä peritään HUSin periytyvyysklinikan poliklinikkamaksu.

Tulosta, täytä ja ota mukaasi esitietolomake, kun tulet periytyvyysneuvontaan.  Esitietolomake periytyvyyskartoitukseen

Lue lisää syövän perinnöllisyydestä  Syöpäjärjestöjen sivuilta.