Siirry suoraan sisältöön

Syke- kerho

SYKE on Kymenlaakson alueen syöpään sairastuneiden lasten vanhempien kerho. Lasten vanhemmat kokoontuvat vertaistapaamisiin tai järjestävät yhteisiä lapsiperheiden tapahtumia . Yhteydenotot puh. 05- 2296 240 tai toimisto@kymsy.fi.

Lasten  syövät  ovat  harvinaisia. Vuosittain  noin 150  lasta  sairastuu  syöpään. Lasten syövät  ovat  erilaisia kuin aikuisten syövät,  niiden alkuperä  on erilainen ja  ne  paranevat usein paremmin.

Lapsen sairastuminen   syöpään  vaikuttaa  koko perheeseen, ja he  tarvitsevat  erityistä  tukea  selviytyäkseen tilanteessa.  Kymenlaakson Syöpäyhdistys  maksaa     jokaiselle  omalla  toimialueellaan  asuvalle    syöpään  sairastuneen  lapsen perheelle  420 €:n  alkuavustuksen.

 

Mikäli  haluat  tukea  lapsikerhon  toimintaa, ota  yhteyttä toimistoomme   puh. 05-2296 240.   Lapsille   voi tarjota  myös  elämyksiä,  eli  elokuva-  tai teatteriesityksiä,  kauppakäyntejä  tai vierailuja  muissa lapsia  kiinnostavissa paikoissa.  Tartuntavaaran vuoksi syöpähoitoja saavat lapset eivät  voi osallistua  yleisötilaisuuksiin.