Siirry suoraan sisältöön

Kurssitoiminta

Kymenlaakson Syöpäyhdistys järjestää kursseja syöpään sairastuneille ja heidän läheisilleen. Kurssit ovat Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskuksen (STEA) rahoittamia ja osallistujille maksuttomia. Opastamme alueellamme asuvia syöpäpotilaita ja heidän läheisiään löytämään itselleen sopivaa kuntoutusta myös Syöpäjärjestöjen valtakunnallisesta kurssitarjonnasta.

Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskuksen  (STEA) tai  Kelan tukemia kursseja järjestetään  ympäri vuoden ja eri puolella Suomea. Voit hakea mille tahansa kurssille asuinpaikastasi riippumatta.  Kurssit  ovat  pääsääntöisesti  osallistujille maksuttomia.

 Syöpäjärjestöjen kurssiopas 2023(pdf)

Syöpäjärjestöjen kursseilta saa tukea (youtube)

Kurssit Kymenlaaksossa keväällä 2023

Kursseilla saa sairauteen ja hoitoihin liittyvää tietoa, sekä tukea toipumiseen ja elämänmuutokseen.   Tavoitteena  on löytää  voimavaroja  ja selviytymiskeinoja arjessa jaksamiseen. Vertaistuki on aina tärkeässä roolissa.

Ihana minä -kurssi

Tervetuloa mukaan 14.3 – 25.5.2023 Kotkassa järjestettävälle IHANA MINÄ! – kurssille. Kurssi on tarkoitettu naisille, joilla on korkeintaan kaksi vuotta sairastumisesta.

Kurssi sisältää viisi iltatapaamista Kotkassa, paikkana Kymenlaakson Syöpäyhdistyksen toimisto (Kotkankatu), Liikuntakeskus Savotta, Joogasali Bergholm sekä Merikeskus Vellamo. Kurssin ajatuksena on herätellä omia voimavaroja ja hyvinvointia vertaistuen, voimauttavan taidetyöskentelyn ja rentouttavan joogan kautta. Kurssilla pohditaan omia jaksamisen avaimia ja kokonaisvaltaista hyvinvointia seksuaaliterapeutin johdolla.

Kurssin rahoittaa STEA ja se on osallistujille maksuton, vain matkakulut kurssilaiset maksavat itse. Kurssilla on mukana Kymenlaakson Syöpäyhdistyksen neuvontahoitaja Jaana Kolin. Lisätietoja ja hakemuksia saa Jaanalta, p. 0440 655 483. Kurssille mahtuu 12 naista ja hakuaika päättyy 17.2.2023.

Hakemus kursseille (1)

 

Elämä on liikettä -tanssiliiketerapiakurssi naisille ja miehille

 • Kouvolassa 7.3. – 9.5.2023 Kouvolatalon Arvola-tila
 • Yhteensä 10 tapaamista
 • Syöpäsairauden läpikäyneille naisille ja miehille, joiden sairastumisesta on alle 3 vuotta ja syöpähoidot ovat päättyneet
 • Kurssi soveltuu kaikenikäisille eikä tanssista tarvitse olla aikaisempaa kokemusta
 • Tanssiliiketerapia on ryhmämuotoista terapiaa liikkeen avulla. Tanssiliiketerapian avulla hahmotetaan omaa muuttunutta kehollisuutta ja elämäntilannetta ja saadaan voimaantumisen kokemuksia liikkeen avulla. Osallistuminen ei edellytä liikunnallisia valmiuksia.
 • Kurssin ohjaajat: tanssi- ja liiketerapeutti Anne-Mai Silvonen ja neuvontahoitaja Minna Tani Kymenlaakson Syöpäyhdistykseltä
 • Kurssille otetaan 6-8 osallistujaa

Kurssin rahoittaa STEA ja se on osallistujille maksuton, vain matkakulut kurssilaiset maksavat itse. Lisätietoja ja hakemuksia saa neuvontahoitajaltamme Minna Tanilta, p. 0440 579 529. Hakuaika kurssille päättyy 6.2.2023.

Hakemus kursseille (1)

Hakemukset kursseille postitetaan osoitteeseen: Kymenlaakson Syöpäyhdistys, Kotkankatu 16 B 35, 48100 Kotka

 

Luonnosta ja vertaistuesta voimaa suruun -kurssi

Oletko menettänyt läheisesi ja kaipaat tukea? Kymenlaakson Syöpäyhdistys järjestää Luonnosta ja vertaistuesta voimaa suruun -kurssin elokuussa 2023.

 • tarkoitettu läheisensä syöpäsairaudelle menettäneille
 • järjestetään Puhjonrannassa Valkealassa 28.8. – 31.8.2023
 • kurssilla etsitään yhdessä keinoja jaksamiseen ja surun käsittelyyn
 • osallistujille maksuton
 • kurssivastaavana neuvontahoitaja Minna Tani

Kurssiohjelma tulossa.

Lisätietoa toimisto@kymsy.fi tai p. 05 2296 240.

Hakemus surukurssille.