Siirry suoraan sisältöön

Kurssitoiminta

Kymenlaakson Syöpäyhdistys järjestää kursseja syöpään sairastuneille ja heidän läheisilleen. Kurssit ovat Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskuksen (STEA) rahoittamia ja osallistujille maksuttomia. Opastamme alueellamme asuvia syöpäpotilaita ja heidän läheisiään löytämään itselleen sopivaa kuntoutusta myös Syöpäjärjestöjen valtakunnallisesta kurssitarjonnasta.

Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskuksen  (STEA) tai  Kelan tukemia kursseja järjestetään  ympäri vuoden ja eri puolella Suomea. Voit hakea mille tahansa kurssille asuinpaikastasi riippumatta.  Kurssit  ovat  pääsääntöisesti  osallistujille maksuttomia.

 Syöpäjärjestöjen kurssiopas 2023(pdf)

Syöpäjärjestöjen kursseilta saa tukea (youtube)

 

Kurssit Kymenlaaksossa keväällä 2023

Kursseilla saa sairauteen ja hoitoihin liittyvää tietoa, sekä tukea toipumiseen ja elämänmuutokseen.   Tavoitteena  on löytää  voimavaroja  ja selviytymiskeinoja arjessa jaksamiseen. Vertaistuki on aina tärkeässä roolissa.

Luovuuden voima -iloa ja voimavaroja arkeen -kurssi

Järjestämme Luovuuden voima -iloa ja voimavaroja arkeen -kurssin 27.9. – 25.10.2023 Kotkassa Kymenlaakson Syöpäyhdistyksen toimistolla (Kotkankatu 16 B 35).

Kurssiin kuuluu viisi iltatapaamista klo 17-20. Kertoihin sisältyy virittäytyminen työskentelyyn (pieni aisti- tai hengitysharjoitus), taidetyöskentely (kuvan tekeminen eri tekniikoin, kirjoittaminen) sekä töiden esittely ja jakaminen.

Kurssin vetää taideterapeuttinen ohjaaja Terhi Lehtinen. Kurssi ei vaadi ennakko-osaamista. Lisätietoa ja hakemukset toimisto@kymsy.fi tai 05 2296 240. Hakuaika kurssille päättyy 25.8.2023.

Kurssin rahoittaa STEA ja se on osallistujille maksuton, vain matkakulut kurssilaiset maksavat itse.

Hakemus kursseille (1)

Kurssiohjelma

Hakemukset kursseille postitetaan osoitteeseen: Kymenlaakson Syöpäyhdistys, Kotkankatu 16 B 35, 48100 Kotka

 

Alustava Veikkauksen tukemien kurssien suunnitelma vuodelle 2024

Hyvän olon avaimet -avokurssi

Kurssiin kuuluu neljä iltatapaamista (klo 17-20) ja yksi lauantaipäivä 14.3. – 11.4.2024 välisenä aikana.

Kurssi järjestetään Kotkassa Kymenlaakson Syöpäyhdistyksen toimistolla, Kotkankatu 16 B 35.

Kurssi on tarkoitettu syöpään sairastuneille miehille ja naisille, joilla on syöpään sairastumisesta alle 3 vuotta.

Kurssin tavoitteena on auttaa osallistujaa etsimään uusia voimavaroja sairastumisen ja syöpähoitojen jälkeen. Osallistuja saa käytännön työkaluja oman päivittäisen hyvinvoinnin lisäämiseen, toiminta- ja työkyvyn edistämiseen sekä sairauden aiheuttamien tunteiden tunnistamiseen ja käsittelyyn. Vertaistuki on kurssilla tärkeää syövän tuomassa uudessa elämäntilanteessa selviämisessä.

Kurssin ohjaa Kymenlaakson Syöpäyhdistyksen neuvontahoitaja Jaana Kolin. Kurssilla lisäksi mukana seksuaaliterapeutti sekä jooga- ja taideterapeuttinen ohjaaja.

Kurssi on osallistujille maksuton. Hakuaika kurssille päättyy 16.2.2024. Lisätietoa jaana.kolin@kymsy.fi tai p. 0440 655 483.

 

Luonnosta ja vertaistuesta voimaa suruun -internaattikurssi syöpään menehtyneiden läheisille

Kurssi järjestetään 26.-29.8.2024 Puhjonrannan kurssikeskuksessa Valkealassa.

Kurssi on tarkoitettu syöpään menehtyneiden läheisille. Suositellaan henkilöille, jotka ovat menettäneet läheisensä viimeisen kolmen vuoden aikana ja menetyksestä on vähintään puoli vuotta.

Kurssilla etsitään yhdessä keinoja jaksamiseen ja käsitellään surua eri näkökulmista alustusten, pienryhmätyöskentelyn, erilaisten toiminnallisten menetelmien ja taideterapian avulla. Vertaistuki ja kokemusten jakaminen on kurssilla keskeistä. Luontoa ja luonnossa liikkumista hyödynnetään kurssin aikana.

Kurssin ohjaa Kymenlaakson Syöpäyhdistyksen neuvontahoitaja Minna Tani ja taideterapeutti Anne Kuvaja.

Kurssi on osallistujille maksuton. Hakuaika kurssille päättyy 2.8.2024. Lisätietoa minna.tani@kymsy.fi tai p. 0440 579529.