Siirry suoraan sisältöön

Tukihenkilötoiminta

Syöpään sairastunut tarvitsee kaiken mahdollisen tuen. Myös läheiset voivat tarvita apua ja rohkaisua ulkopuolisilta. Tällöin tukihenkilön läsnäolo auttaa. Tukihenkilöt ovat vaitiololupauksen antaneita ja tehtävään koulutettuja vapaaehtoisia. Ota meihin yhteyttä, jos toivot tapaavasi tukihenkilön.

Vertaistukija  

Vertaistukihenkilö on itse sairastanut syövän. Hän auttaa omaan kokemukseensa perustuen  sairastuneita ja heidän läheisiään löytämään voimia ja keinoja elää sairauden kanssa.

Saattohoidon tukihenkilö

Osa tukihenkilöistä on kouluttautunut toimiman saattohoidon tukena syöpään sairastuneille ja heidän läheisilleen. Saattohoidon tuesta löydät lisätietoa täältä.

Pyydä tukihenkilöä

Täytä alla oleva lomake ja kerro hieman tilanteestasi, niin otamme sinuun yhteyttä. Käsittelemme    lähettämiäsi tietojasi luottamuksella.

Haluan tukihenkilön

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Vertaistukea  verkossa

Syöpäjärjestöjen Kaikki syövästä -sivustolla on keskustelufoorumi, jossa voit keskustella nimettömänä muiden sairastuneiden tai muuten syövästä huolestuneiden kanssa.

Suomen Syöpäpotilaat ylläpitää epävirallisia valvottuja potilasverkostoja. Ne ovat avoimia syöpäpotilaille ja heidän läheisilleen. Suurin osa verkostojen toiminnasta tapahtuu sosiaalisessa mediassa. Verkostot löydät täältä.