Siirry suoraan sisältöön

Syöpäpotilaiden lomaviikot

Virkistyslomat toteutetaan yhteistyössä Hyvinvointilomat ry:n kanssa. Lomat on tarkoitettu syöpäpotilaille ja heidän läheisilleen sekä lapsiperheille, joissa aikuinen on sairastunut syöpään. Lomia rahoittaa Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA).

Syöpäpotilaiden lomaviikot

Hyvinvointilomat ry toteuttaa syöpäpotilaille kohdennettuja lomaviikkoja ja ne rahoitetaan sosiaali- ja terveysministeriön myöntämällä avustuksella. Vuodesta 2024 alkaen tuetulle lomalle on mahdollista päästä korkeintaan joka kolmas vuosi.

Maksun omavastuuosuus on 100 – 130 € / hlö. Perhelomilla alle 16-vuotiaiden lasten loma tuetaan täysin. Matkakuluja ei korvata. Majoitus on kahden hengen huoneissa ja perhelomilla perhehuoneissa.

Kaikki lomat toteutetaan täysihoidolla, sisältäen aamiaisen, lounaan ja päivällisen. Päivittäin on kaksi ohjattua ohjelmaa (paitsi tulo- ja lähtöpäivinä). Lomaohjelma voi sisältää esimerkiksi liikkumista luonnossa, hyvinvointiluennon, vesijumpan, tietovisailua, yhteisen illanvieton ja yleistä virkistystä. Lomaohjelma on tarkoituksella väljä, että lomalaisille jää hyvää aikaa virkistäytyä myös omatoimisesti.

Lomilla ei ole ohjattuja keskusteluja syövästä eikä syöpäkuntoutuksesta.

Jos kiinnostuit lomaviikoista, voit tutustua niihin tarkemmin Hyvinvointilomat ry:n nettisivuilla. Hakuohjeet ja -lomakkeet löytyvät myös samoilta sivuilta.

Vuoden 2024 lomaviikot:

https://www.syopapotilaat.fi/yhdistys/syopapotilaiden-lomaviikot/