Siirry suoraan sisältöön

Toiminnanjohtajan mietteitä

Kirsti Väänänen

Kirsti Väänänen

Oma kauteni Kymenlaakson Syöpäyhdistyksen toiminnanjohtajana on käynnistynyt vauhdikkaasti. Syöpäjärjestöjen monitahoinen työ vaatii perehtymistä ja uusiin asioihin ja ihmisiin tutustuminen jatkuu. Paikallisosastojen toimintaa pidän erityisen tärkeänä, sillä osasto ovat lähellä ihmistä omalla paikkakunnalla ja tekevät todeksi syöpäjärjestöjen visiota ” Hyvää elämää ilman syöpää ja syövästä huolimatta”. Kotkan osastolaisia olen tavannut keväällä, alkukesästä kävimme palvelusihteeri Miran kanssa Iitissä. Haminan osaston kanssa on tapaaminen syyskuun lopulla ja lokakuussa matka jatkuu Kouvolaan.

Yhteistyö ja verkostojen ylläpitäminen ja rakentaminen on tärkeää, etenkin nyt kun rakenteet uudistuvat ja siirrytään hyvinvointialueelle. Olen tavannut monia järjestökollegoita verkon välityksellä, mutta odotan myös tapaamisia kasvokkain. Tunne samassa veneessä olemisesta ja työn tekemisestä yhteiseksi hyväksi ja ihmisten auttamiseksi välittyy näissä verkostoissa vahvasti.

Perustyömme ja olemassaolomme oikeutus ovat kuitenkin syöpään sairastuneet ja heidän läheisensä. Valitettavaa on, että syöpä yleistyy, kun elintaso paranee ja ihmiset elävät yhä pidempään. Me kaikki tunnemme jonkun, jota syöpä on koskettanut. Naapurin, läheisen, siskon, työkaverin. Teemme syöpäjärjestöissä työtä sen vuoksi, ettei kukaan jäisi yksin, vaan kaikki saisivat syövän kohdatessaan tietoa, tukea ja toivoa. Haluamme Kymenlaaksossa olla edelleen tuttu ja helposti lähestyttävä paikallinen toimija.

Syksyn ja talven toiminnan suunnittelu on parasta aikaa käynnissä, kerro miten voisimme olla avuksi. Ollaan yhteydessä!

-Kirsti